Gepubliceerd
22 augustus 2024
Locatie
Amsterdam, Netherlands
Categorie
Soort Dienstverband
Tijd per week
32-36 uur
Opleidingsniveau
hbo/wo
Page Views
406

Omschrijving

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland, in twee focusregio's en in 10 landen wereldwijd.

Om van onze droom een realiteit te maken zorgen we er als afdeling Nationaal voor dat betrouwbare informatie voorhanden is, ondersteunen we en werken we samen met (zorg)professionals voor een goede soa- en hiv-zorg en spannen we ons in om de mensen die de grootste risico’s lopen te bereiken. Dit doen we door doelgroepen actief te betrekken bij de opzet en implementatie van projecten. Daarnaast werken we mee aan onderzoek, houden we ons bezig met online toepassingen voor de soa en hiv-bestrijding en financieren we projecten.

Binnen de nationale afdeling hebben we een vacature in het strategische adviesteam voor een

Strategisch beleidsadviseur
32-36 uur

Wat doet het team en wat ga jij doen
Binnen de nationale afdeling zijn er twee grotere inhoudelijke teams, het doelgroepen team en het professionals team, en een kleiner compact strategisch adviesteam. We werken in de organisatie overstijgend binnen projecten via een projectmatige aanpak. Het strategisch adviesteam, valt rechtstreeks onder de manager van de nationale afdeling en geeft richting aan de afdeling en de projecten. De wereld en het werkveld van de seksuele gezondheid is constant in verandering. Het strategisch adviesteam analyseert deze veranderingen en doorziet wat de drijvende krachten zijn. Het team kijkt naar deze trends en de invloed hiervan op onze eigen organisatie en het bredere werkveld, en ziet hierin kansen en bedreigingen. De strategisch beleidsadviseur werkt nauw samen met de lobbyist (pleitbezorging), pers/communicatie (nieuws), medisch specialist (inhoud) en de manager van de nationale afdeling. Gezamenlijk zetten ze de strategische koers van de nationale afdeling uit.

Je werkzaamheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor het signaleren, duiden en overdragen van relevante beleidsontwikkelingen (bv analyseren beleidsbrieven Tweede Kamer) en ontwikkelen van nieuw beleid in de organisatie (bv notities schrijven). We vragen hierbij een proactieve houding, waarbij je (gevraagd en ongevraagd) beleidsadvies geeft. Intern aan het MT en projectleiders en extern aan relevante stakeholders, zoals GGD’en, VWS en het RIVM.
  • Je beïnvloedt het beleid van externen door positieve samenwerking (o.a. contact onderhouden met beleidsmakers, meedenken en -schrijven aan beleid van anderen).
  • Je zet strategie en koers uit, om de doelstellingen van de organisatie te behalen en zorgt door je strategische blik dat het werkveld seksuele gezondheid klaar is voor de toekomst ondanks (toekomstige) uitdagingen. Hierbij stimuleer je innovatieve initiatieven en zorg je continue voor de verbetering van de impact van de organisatie.

 

 

  • Je bouwt aan bestaande coalities en zet nieuwe samenwerkingsverbanden op. Voorbeelden hiervan zijn het penvoerderschap van het Platform soa en seksuele gezondheid in samenwerking met Rutgers, Samenwerking Infectieziekten (via de SGF), het verbinden van seksuele gezondheid aan de GALA akkoorden en verkenning nieuwe coalitie medische preventie.
  • Je levert een strategische bijdrage aan projecten, waarbij je (internationale) kennis, ervaring en onderzoek vertaalt naar een operationeel niveau en je zorgt voor grotere impact op de projectresultaten of samenwerkingsverbanden.

 

Wat bieden we
Allereerst bieden we jou een ambitieuze en diverse organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen laagdrempelig, open en in een inspirerende sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Zo dragen we bij aan een wereld zonder aids en een drastische afname van het aantal soa’s en een wereld waar iedereen kan liefhebben.  Je bent welkom zoals je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en je maatschappelijke drive om samen met ons te werken aan onze missie. Daarnaast bieden we o.a.:

  • Een senior functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid op een inspirerende en veranderende afdeling.
  • Een salaris tussen € 4.654 en € 6.870 bruto per maand (schaal 12) bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,96% dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken voor geld, tijd of fiscaal voordelig kan besteden aan producten of diensten.
  • Hybride werken: Je werkt op ons kantoor in Amsterdam (Sloterdijk) en/of deels vanuit huis.
  • Mogelijkheid van flexibele werktijden en het bepalen van je eigen agenda.
  • NS Businesscard = 100% vergoeding van je woon- werkverkeer per openbaar vervoer.
  • 208 uur verlof op fulltime basis (36 uur) en je kunt extra verlof kopen via het IKB.
  • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 650 per jaar op basis van 36 uur.
  • Een tijdelijk contract van een jaar, dat bij voldoende financiering en goed functioneren kan worden omgezet naar een vast contract.

Ben jij
Iemand die vraagstukken bekijkt vanuit verschillende perspectieven van beleid, onderzoek en praktijk en daarbij aansluiting zoekt bij de perspectieven van de doelgroepen die we bereiken en de professionals in preventie en zorg die we ondersteunen.

  • Iemand die strategisch kan denken, adviseren en communiceren op verschillende niveaus. Zowel intern met inhoudelijke collega’s en het management, als extern met stakeholders, zoals het GGD’en, VWS, RIVM en andere thema instituten.
  • Een systeem denker. Iemand die vooruitdenkt, het geheel overziet en processen snel doorheeft, en hierbij schakelt van het strategische niveau naar het operationeel niveau en hier gevraagd en ongevraagd advies over geeft.
  • Een verbinder, die goed kan netwerken en hierbij integer en oplossingsgericht te werk gaat bij (ogenschijnlijke) tegenstegenstrijdige belangen en zo vertrouwen binnen het werkveld creëert.

 

  • Een senior professional, die een duidelijke strategische richting kan uitzetten en tevens hierbij de input van anderen (intern en extern) meeneemt.
  • Politiek en bestuurlijk sensitief. Iemand die zowel zelfstandig als binnen een teamsetting goed kan functioneren.
  • Flexibel en stressbestendig in een steeds veranderende en soms complexe omgeving en plezier krijgt van het vormgeven van seksuele gezondheid in Nederland.

Heb jij

  • Aantoonbare inhoudelijke kennis van de beleidskaders en de processen van de publieke gezondheid in Nederland en bij voorkeur van de Infectieziektebestrijding en/of gezondheidsbevordering.
  • minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring als beleidsmedewerker in de publieke gezondheid bij de nationale overheid, GGD’en of landelijke kennisinstituten.
  • Ervaring met het stellen van de juiste prioriteiten in een complexe en steeds veranderende werkomgeving.
  • Enige werkervaring in en/of affiniteit met het werken op hiv, soa’s en seksuele gezondheid is een pré.
  • academisch werk- en denkniveau.
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift in het Nederlands en Engels.

 

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 25 september 2024 door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae op onze sollicitatiepagina door te klikken op de volgende link: https://soa-aids-nederland.onlinevacatures.nl/nl/Vacancy/Postulate/325645

De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van oktober en de tweede gesprekken vinden plaats in de week van 14 oktober.

Meer informatie? Kijk op www.soaaids.nl, www.aidsfonds.nl of www.aidsfonds.org

Heb je een vraag over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Sally Hendriks, manager van de nationale afdeling (shendriks@soaaids.nl) of Cor Blom, de huidige strategisch beleidsadviseur (cblom@soaaids.nl)

 

Gerelateerde Vacatures

Sociaal Advocaten Rotterdam: Kantoordirecteur   Rotterdam, Netherlands nieuw
17 september 2024
Het Balletorkest | directeur-bestuurder   Amsterdam, Netherlands nieuw
17 september 2024
Teamleider Financiën   Den Haag, Netherlands nieuw
17 september 2024
Directeur Social Response   Rotterdam en Utrecht, Netherlands nieuw
16 september 2024