Theater Utrecht
Gepubliceerd
18 september 2024
Locatie
Utrecht, Netherlands
Categorie
Stages  
Soort Dienstverband
Tijd per week
36-40 uur
Opleidingsniveau
hbo/wo
Page Views
27

Omschrijving

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. We putten daarbij uit alle mogelijke bronnen: van persoonlijke verhalen, literatuur en muziek tot modehuizen, popcultuur en clubs. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en zo verkennen we doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. We bespelen theaters in het hele land en staan geregeld op locatie en op (internationale) festivals. 

We bouwen met de makers en het team aan een inclusief gezelschap dat diep lokaal geworteld én internationaal sterk verbonden is. Samen met Utrechtse, Nederlandse en internationale bondgenoten zoeken we naar hét stadsgezelschap van deze tijd. We zetten de kunst centraal en zijn continu op zoek naar hoe we de impact van die kunst zo groot mogelijk kunnen maken. Ons eigen theater De Paardenkathedraal is de thuishaven, maar we zijn als stadsgezelschap ook kind aan huis bij de Stadsschouwburg Utrecht. 

Het artistieke team van Theater Utrecht wordt gevormd door Carolina Bianchi, Casper Vandeputte, Cherish Menzo, Floor Houwink ten Cate, Jaha Koo, Naomi Velissariou en Vincent Wijlhuizen onder leiding van Creatief Directeur Anne Breure. 

Wij zoeken... 

... een stagiair (x/m/v) die voor de nieuwe voorstelling Battlefield of Dreams van Floor Houwink ten Cate de rol van regieassistent op zich wil nemen.  

De voorstelling is een cross-over tussen theater, film, opera en debat over abortussen en fertiliteitstrajecten. Met 10 mensen op de vloer, waaronder performers en muzikanten. In verband met een meertalige cast spreek je zowel Engels als Nederlands. Je hebt ervaring met het repetitieproces van een voorstelling. Idealiter voel je je thuis in een dynamische omgeving, schakel je makkelijk tussen verschillende taken, en ben je goed in het vertalen van de behoeften van makers naar realistische planningen en deadlines. Bovenal sta je ervoor open om te ervaren en te leren!  

Wat ga je doen? 

Als assistent van de regisseur zorg je o.a. ervoor dat medewerkers van de productie op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen in het artistieke concept, en eventuele veranderingen in het repetitieproces m.b.t. enscenering en beweging. Onder instructie van de regisseur begeleid je repetities, en in samenspraak met de productieleider en marketeers regel je de planning. 

Details 

De stageperiode loopt van maandag 24 februari t/m vrijdag 4 april 2025 (vijf dagen per week). In overleg is uitbreiding tot eind mei i.v.m. tourneebegeleiding bespreekbaar. Je krijgt een stagevergoeding van € 375 per maand, we vergoeden je reiskosten en je kunt kosteloos meelunchen.  

Solliciteren 

Interesse? Stuur dan voor maandag 14 oktober je CV en motivatie naar Ad van Mierlo op ad@theaterutrecht.nl ter attentie van Floor Houwink ten Cate. Je krijgt uiterlijk 21 oktober antwoord. 24 en 25 Oktober zullen de gesprekken plaatsvinden. 

Vragen? 

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Ad van Mierlo. Zie ook https://www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/battlefieldofdreams. 

Gerelateerde Vacatures