Gepubliceerd
30 september 2024
Locatie
Amsterdam, Netherlands
Categorie
Default  
Soort Dienstverband
Page Views
168

Omschrijving

Ben jij een nieuwsgierige onderzoeker in hart en nieren en wil je de verhalen achter het nieuws blootleggen? EenVandaag zoekt per 1 januari 2025 een trainee onderzoeksjournalist. Dit is jouw kans om deel uit te maken van een dynamisch team en te werken aan diepgravende onderzoeksprojecten. In deze functie krijg je niet alleen de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, maar draag je ook actief bij aan het maken van impactvolle journalistieke verhalen. Klinkt dit als iets voor jou? Dan is deze kans bij EenVandaag precies wat je zoekt.

  • Dynamische werkervaring: Je werkt samen met ervaren redacteuren aan zowel eigen als gezamenlijke onderzoeksprojecten en speelt in op actuele nieuwsontwikkelingen.
  • Een echte team ervaring: Het nieuws brengen is super afwisselend, daarom werken we op sommige momenten met het hele team samen om ‘dat ene item’ over de finish te krijgen.
  • Je werkt met verschillende platformen: EenVandaag werkt zowel met televisie, radio en heeft ook online plek om onderzoeksverhalen onder de aandacht te brengen. Je krijgt de kans om binnen al deze vormen te werken.

Over EenVandaag

Je komt in dienst bij EenVandaag in Hilversum. Onze actualiteitenrubriek brengt alle dagen van de week de achtergronden bij het nieuws. Nog liever máken we nieuws en maar kan jij aan meewerken! Je werkt samen met vijf ervaren redacteuren/ verslaggevers op onze onderzoeksredactie. Je gaat aan de slag met eigen en gezamenlijke researchprojecten en springt soms in op de actualiteit. Gedurende het jaar verzorgt het Fonds BJP voor de deelnemers meerdere scholingsactiviteiten, bijvoorbeeld over datajournalistiek, AI en de WOO.

Wat we bieden

Je komt in dienst bij EenVandaag en krijgt een betaalde fulltime arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging met een extra jaar. Er wordt een regulier salaris afgesproken, conform de salarisnormen voor beginnende journalisten (CAO omroeppersoneel, schaal F). Je ontvangt een vakantietoeslag (8%), een decemberuitkering (6%) en een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering van € 30,- bruto per maand. Je krijgt een telefoon en laptop. En AVROTROS biedt de mogelijkheid om in overleg nationaal erkende - doordeweekse – feestdagen in te wisselen voor gewenste feest- en gedenkdagen. Bij AVROTROS geloven wij in de kracht van diversiteit en inclusiviteit. Daarom nodigen we kandidaten met een diverse achtergrond van harte uit om te solliciteren. Wij waarderen de verschillen tussen mensen en willen graag een team samenstellen dat een afspiegeling is van de samenleving waarin wij opereren. We zeggen er eerlijk bij dat we daar nog niet zijn. Als

je dat niet erg vindt en daar samen met ons aan wil werken, staan we daar heel erg voor open.

Wie we zoeken

  • Je bent korter dan drie jaar geleden (1 december 2021 of later) afgestudeerd aan een erkende journalistieke opleiding OF je hebt een niet-journalistieke opleidingsachtergrond, maar bent na 1 december 2021 in de journalistieke werkpraktijk gestart en kunt relevante publicaties overleggen.
  • Je bent een echte teamplayer, flexibel, gedreven en in staat om ideeën helder en overtuigend te verwoorden. Je krijgt er energie van om onderzoeksverhalen uit te werken voor al onze platformen (o.a. online, radio, tv) en je kan snel inspelen op nieuws.
  • Je hebt aantoonbare interesse in onderzoeksjournalistiek. Je bent iemand die kritische vragen stelt, kwesties wil uitzoeken en initiatief neemt.
  • Je volgt de actualiteit en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en hebt oog voor onrecht.

Nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van deze tekst nog vragen hebt. Stel ze vooral! Stuur even een mailtje naar Suzanne de Waal (Eindredacteur EenVandaag) via suzanne.de.waal@eenvandaag.nl.

Reageren

Wil je reageren op deze vacature ga naar de vacature op onze website, druk dan op de button 'solliciteren'. De vacature staat open tot en met maandag 14 oktober.

Over Fonds BJP

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Traineeships Onderzoeksjournalistiek van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Deze regeling is bestemd voor beginnende journalisten die als onderzoeksjournalist in opleiding willen werken op een onderzoeksredactie, landelijk, regionaal of lokaal. Je komt in dienst bij het mediaplatform, de krant of de omroep waarmee het Fonds BJP samenwerkt.

Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten.

Wanneer je reageert op deze vacature worden je contactgegevens gedeeld met het Fonds BJP.

AVROTROS. DE OMROEP VOOR ONS.

AVROTROS is een omroep die verbindt en verrijkt. De omroep voor ons. Dat

betekent dat we er voor iedereen zijn. ‘Ons’ staat voor het saamhorigheidsgevoel dat

Nederland sterker maakt. Om dat elke dag vol trots te kunnen laten zien en horen,

vinden we het belangrijk dat elke medewerker bij AVROTROS mag zijn zoals die is.

Jouw kwaliteiten en talenten worden hier gezien en verder ontwikkeld. Samen

inspireren we elkaar om nieuwe, betere programma's te maken. Voor ons. Heel

Nederland.

Gerelateerde Vacatures

Projectmanager toernooien (36 uur)   Amsterdam, Netherlands nieuw
1 oktober 2024
30 september 2024