Dorcas International
Gepubliceerd
11 oktober 2024
Locatie
Almere, Netherlands
Categorie
Soort Dienstverband
Tijd per week
24-32 uur
Opleidingsniveau
hbo
Page Views
18

Omschrijving

For those in need! Kom jij Dorcas versterken? Samen met honderden collega’s in binnen- en buitenland én met tienduizenden vrijwilligers investeren wij in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld zijn. Wij zijn op zoek naar een proactieve en strategisch ingestelde collega die een cruciale rol speelt in het ondersteunen en adviseren van de Raad van Bestuur (RvB) op het gebied van organisatieontwikkeling, programmatische ontwikkeling, juridische vraagstukken en governance. Je bent een verbindende schakel binnen de organisatie, waarbij je nauw samenwerkt met zowel nationale als internationale stakeholders om processen te stroomlijnen en de strategische doelen van Dorcas te realiseren. Wij zoeken een

 

Bestuurssecretaris / Strategic Advisor

Standplaats Almere, 28 -32 uur

 

Als bestuurssecretaris maak je deel uit van de afdeling Executive Board Support en werkt nauw samen met de directiesecretaresse, de Quality Manager, de managers op het International Office en de directeuren van onze landenkantoren. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en procesmatige begeleiding van zowel de beleidscyclus als de planning en control cyclus. Daarnaast kan je op strategische opdrachten worden ingezet en de Raad van Bestuur intern en extern vertegenwoordigen.

 

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je ondersteunt zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Toezicht. Je zorgt voor de inhoudelijke voorbereiding, informatievoorziening en bewaking van besluitvormingsprocessen tijdens interne en externe overleggen. Je woont vergaderingen bij van de Raad van Bestuur, Raad van Toezicht, het NL-MT (Nederlandse Management Team) en het IMT (Internationaal Management Team) en bewaakt dat overleg en informatievoorziening soepel verlopen tussen de verschillende lagen van de organisatie.
  • Je hebt een grote rol in de voorbereiding van strategisch bijeenkomsten. Zoals de Dorcas Fall en Spring meeting, (waarvoor alle landendirecteuren naar NL komen en met NL-MT leden vijf dagen o.a. strategie bespreken en training krijgen) en heidagen van de Raad van Toezicht en RvB.
  • Je bent verantwoordelijk voor het proces van strategievorming en ondernemingsstrategie, waarbij je nauw samenwerkt met de Quality Manager​.
  • Je bewaakt de governance en zorgt ervoor dat het besluitvormingsproces van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht integer en transparant verloopt. Je zorgt dat de juiste procedures worden gevolgd en dat alle activiteiten in overeenstemming zijn met de wettelijke en statutaire verplichtingen. Je overlegt waar nodig met externe juridische experts.
  • Je werkt aan specifieke strategische opdrachten van de Raad van Bestuur, met een duidelijke scope en tijdlijn.

Jouw profiel

Je bent een gedreven en analytisch sterke professional die zich thuis voelt in een dynamische, internationale omgeving. Je bent in staat om tussen verschillende belangen te balanceren en brengt structuur aan in complexe processen. Je kent bij voorkeur de wereld van internationale noodhulp en ontwikkelingssamenwerking van binnenuit, of je kan snel je weg vinden in complexe internationale organisaties.

  • Je hebt ervaring in een strategische en adviserende rol.
  • Je hebt een bedrijfs-/bestuurskundige of juridische opleiding.
  • Je hebt sterke vaardigheden in plannen, organiseren en bewaken van besluitvormingsprocessen.
  • Je bent flexibel en kan daarom goed situationeel en daadkrachtig handelen.
  • Je spreekt en schrijft makkelijk in het Nederlands en Engels.
  • Je kan goed zelfstandig werken en lijnen uitzetten, maar houdt tegelijk van samenwerken.
  • Je kunt je als christen helemaal vinden in onze missie, visie en kernwaarden, en je bent bereid om onze gedragscode* te ondertekenen.

 

Wat kan je van ons verwachten?

Een uitdagende en verantwoordelijke positie binnen een dynamische organisatie. Directe betrokkenheid bij strategische processen en een werkomgeving waar jouw inbreng bijdraagt aan verbetering van levens van mensen.

Je ontvangt een salaris van minimaal € 4.072 en maximaal € 6.322 euro bruto per maand (o.b.v. 36 uur) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden en een passend thuiswerkbeleid. Ook een laptop en telefoon horen bij deze functie.

 

Interesse?

Zie jij jezelf als de drijvende kracht achter de bestuurlijke processen van onze organisatie en herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en cv.

We lezen in jouw motivatie graag waarom jij vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag wilt gaan. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Annerieke Kisjes, HR adviseur, a.kisjes@dorcas.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Peter Palsma, via p.palsma@dorcas.nl of 088 - 050 2800.

Mail je cv en motivatie uiterlijk 26 oktober naar hr@dorcas.nl, t.a.v. Peter Palsma (COO).

 

*Alle medewerkers van Dorcas ondertekenen de Dorcas-gedragscode en zijn verplicht zich hieraan te houden. In onze gedragscode heeft de bescherming van het kind specifieke aandacht. Wij volgen hierbij de PSEA-richtlijnen (Protection Against Sexual Exploitation and Abuse). Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen we een antecedentenscreening verrichten, inclusief referenties van voormalige werkgevers. Je vindt onze gedragscode via dorcas.nl/organisatie bij downloads.

Gerelateerde Vacatures

End Evaluation Consultant Right 2 Grow   Amersfoort, Netherlands nieuw
10 oktober 2024
Alliance Manager | Dutch Relief Alliance   Den Haag, Netherlands nieuw
7 oktober 2024
Project Officer   Den Haag, Netherlands
4 oktober 2024
Security Officer   Den Haag, Netherlands
3 oktober 2024