Young Perspectives
Gepubliceerd
17 oktober 2024
Locatie
Amsterdam, Netherlands
Categorie
Soort Dienstverband
Tijd per week
24-32 uur
Opleidingsniveau
mbo/hbo
Page Views
96

Omschrijving

VACATURE: COÖRDINATOR YOPE EXPERTS (24-32u per week)

YOPE werkt met jongeren in detentie en gesloten jeugdhulp en professionals uit de gehele jeugdstrafrechtketen. Met creatieve methoden zetten we het perspectief van jongeren centraal. Zo werken we aan een betekenisvolle toekomst voor jongeren en een jeugdvriendelijke rechtsgang.  

In 2017 is het programma YOPE Experts gestart om ontmoetingen tussen jongeren en professionals te faciliteren. YOPE verzorgt met de jonge experts (betaalde) trainingen en adviesopdrachten aan de jeugdofficieren van Justitie, kinderrechters en andere opdrachtgevers. Jongeren kunnen zich aanmelden na verblijf in een Justitiële Jeugdinrichting (JJI) om twee jaar deel te nemen aan het programma. De experts doen werkervaring op en volgen leiderschapsworkshops waar zij zich kunnen ontwikkelen in hun persoonlijke ambities. Met een team van 15-20 jongeren verzorgt YOPE Experts zo’n 80 opdrachten per jaar.

 

Coördinator YOPE Experts

We zijn op zoek naar een nieuwe collega voor de coördinatie van YOPE Experts, met startdatum 1 december, voor 24-32 uur per week. Als collega in het kernteam van YOPE is het belangrijk dat je gelooft in onze missie en visie. Je bent gedreven om met jongeren en professionals samen te werken aan systeemverandering en een jeugdvriendelijke rechtsgang. 

 

Dit ga je doen:

  • Begeleiding & coördinatie: Je begeleidt samen met een tweede coördinator het team van jongeren en trainers. Je coördineert de lopende opdrachten en projecten. 
  • Training & adviesopdrachten: Je denkt mee in de ontwikkeling van trainingen en bent in staat grote beleidsvraagstukken te vertalen naar de belevingswereld van jongeren  om hier met de experts van YOPE over in gesprek te gaan. 
  • Acquisitie & relatiebeheer: Je onderhoudt contact met vaste opdrachtgevers en neemt nieuwe aanvragen in behandeling.
  • Project- en methodiekontwikkeling: Samen met collega’s uit het kernteam denk je mee over nieuwe (strategische) projectaanvragen en de methodiekontwikkeling van YOPE.

 

Functievereisten

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het begeleiden van jongeren in complexe situaties.
  • Minimaal 3 jaar ervaring in het coördineren, ontwikkelen en verzorgen van workshops & trainingen.
  • Minimaal 3 jaar ervaring in projectcoördinatie.
  • Rijbewijs B vereist.
  • MBO/HBO opleiding afgerond.

 

Wie ben jij

In deze dynamische rol als coördinator is het belangrijk dat jij je herkent in de volgende punten:

  • Je bent flexibel, betrouwbaar en klaar voor een lange termijn commitment.
  • Je bent hands-on, nauwkeurig en kan goed schakelen in je taken als coördinator.
  • Je hebt hart voor de doelgroep en bent bereid om twee stappen extra te zetten. 
  • Je hebt affiniteit met de werkwijze van YOPE en onze rol als kritisch bondgenoot van het jeugdrecht- en zorgsysteem.
  • Je gaat uitdagingen aan en bent geduldig en begripvol in het werken met jongeren.
  • Je bent in staat om vanuit een positieve benadering als rolmodel met jongeren te werken. Creativiteit zit in jouw DNA.

 

Wat bieden wij:

Het bruto maandsalaris bedraagt bij aanvang maximaal € 2.471,- bij een 24-urige werkweek tot € 3.295,- bij een 32-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring. Het betreft een vaste aanstelling, na een positieve beoordeling van de proeftijd van twee maanden. Voor deze baan is een VOG vereist. De sollicitatie (motivatiebrief en cv) gericht aan Esther Overweter, directeur Young Perspectives, kun je tot uiterlijk 31 oktober sturen naar info@youngperspectives.org o.v.v. Coördinator YOPE Experts. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 6 november en de tweede ronde op vrijdag 8 november of donderdag (middag) 14 november. Bij voldoende potentieel geschikte kandidaten sluiten we de vacature eerder.

 

Over Young Perspectives 

De mensen van YOPE staan voor de groep in (forensische) instellingen met lesprogramma’s, trainen en adviseren professionals en ondersteunen jongeren in het vinden van een nieuw netwerk voor verandering. YOPE werkt ook internationaal met verschillende partnerschappen, uitwisselingen en trainingen. 

We zijn een kleine, maar groeiende organisatie met 10 medewerkers, 40 vrijwilligers, circa 50 freelance workshopdocenten en 15 ervaringsdeskundige experts. Ons kantoor is gevestigd in de Kempenaerstudio in de Westerparkbuurt in Amsterdam. 

 

Lees hier meer over de werkwijze Young Perspectives. 

Gerelateerde Vacatures

16 oktober 2024
16 oktober 2024
16 oktober 2024
Locatie Coördinator Berkel-Enschot - Vluchtelingenopvang   Berkel-Enschot, Netherlands nieuw
15 oktober 2024