Anne Frank Stichting
Gepubliceerd
22 oktober 2024
Locatie
Amsterdam, Netherlands
Categorie
Soort Dienstverband
Tijd per week
16-24 uur
Opleidingsniveau
hbo
Page Views
43

Omschrijving

Vacaturekenmerken

Uren per week

16-24
Uiterste soll. datum

31-10-2024
Opleidingsniveau

HBO

Gesprekken in week

1e gesprek

week 46
2e gesprek

week 47

PROJECTLEIDER TOEGANKELIJKHEID

16-24 uur / week

Ben jij onze nieuwe collega?

Wie zijn wij?

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.
Jaarlijks verwelkomt het Anne Frank Huis meer dan 1,2 miljoen bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Het project

Het strategisch plan 2024-2027 Bruggen bouwen markeert de strategische heroriëntatie van de Anne Frank Stichting. Om deze koers te realiseren is een vijftal programma’s geformuleerd.  Het programma Bezoek & Impact levert een bijdrage aan de realisatie van de ambities van alle focuspunten met de (potentiële) bezoeker als sleutelfactor.

De functie

Een van de pijlers van het programma Bezoek en Impact is het beter ontsluiten van het Anne Frank Huis – inhoudelijk, digitaal, fysiek, sociaal, financieel en representatief . In 2024 is een onderzoek uitgevoerd naar het optimaliseren van de toegankelijkheid. Met dit rapport als basis stuurt de projectleider toegankelijkheid het projectteam aan. De projectleider rapporteert aan de programmamanager Bezoek & Impact.

Jouw verantwoordelijkheden:

  • Opstellen projectplan: op basis van recent uitgevoerd onderzoek, inzichten uit de doelgroep en actuele ontwikkelingen buiten de organisatie stel je het projectplan op, inclusief planning en budget;
  • Ontwikkelen visie toegankelijkheid: naast concrete acties bevat het project ook het (laten) ontwikkelen van een visie op toegankelijkheid.
  • Aansturen projectteam en realiseren projectplan: je stuurt het projectteam aan zodat de doelen uit het projectplan met kwaliteit uitgevoerd worden binnen de kaders van beschikbare mensen en middelen;
  • Agenderen onderwerp: je plaatst toegankelijkheid in- en extern op de kaart én borgt het belang van dit onderwerp,  onder andere bij de herontwikkeling van het publieksgebied en programmering.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

  • Afgeronde opleiding op minimaal Hbo-werk- en denkniveau;
  • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Stressbestendig, sterk probleemoplossend vermogen, servicegericht en stevig in de schoenen staand;
  • Je hebt meer dan affiniteit met het onderwerp toegankelijkheid; je bent een echte voorvechter van gelijke behandeling voor iedereen en in het bijzonder voor mensen met een beperking;
  • Je hebt affiniteit met onderwerpen op het gebied van inclusie en diversiteit;
  • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op deze vakgebieden;
  • Je bent vasthoudend en weet tegelijk andere te inspireren om in mogelijkheden te denken.
  • Je ontwikkelt het project mét in plaats van vóór mensen met een beperking.

Wat bieden wij je?

We bieden een gevarieerde en zelfstandige functie in een internationale omgeving. Het salaris is minimaal bruto € 3466,62 en maximaal bruto € 5012,53 op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling is conform de arbeidsvoorwaardenregeling van de Anne Frank Stichting en afhankelijk van kennis en ervaring.

Informatie

Voor informatie kan je contact opnemen met Nicolette van der Schaaf per mail n.vanderschaaf@annefrank.nl.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je een bijdrage te leveren aan de toegankelijkheid van het Anne Frank Huis? Stuur dan je cv met motivatie naar hr@annefrank.nl.

Solliciteren

Gerelateerde Vacatures

10 oktober 2024
10 oktober 2024