Kunst Centraal
Gepubliceerd
22 oktober 2024
Locatie
Bunnik, Netherlands
Categorie
Soort Dienstverband
Tijd per week
24-32 uur
Opleidingsniveau
hbo
Page Views
56

Omschrijving

Kunst Centraal zoekt 2 projectleiders voor het team Advies & Expertise
een projectleider primair onderwijs (0,6 fte) en een projectleider voor het voortgezet onderwijs (0,6-0,8 fte).

Kom jij ons team versterken?
Kunst Centraal helpt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs om een goede invulling te geven aan cultuureducatie. Het team Advies & Expertise zet in op deskundigheidsbevordering van docenten en verankering van cultuureducatie in de school. Daarnaast organiseert het team samen met culturele instellingen inspiratie- en netwerkbijeenkomsten. Kunst Centraal is penvoerder voor de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Profiel
We zoeken twee daadkrachtige projectleiders die affiniteit hebben met cultuureducatie of onderwijs. Onze ideale projectleiders zijn resultaatgerichte verbinders met ervaring in projectmatig werken. Zelfstandig en in teamverband werk je aan deskundigheidsbevordering, verankering van onze programma’s op de scholen en het verder uitbouwen van de samenwerking met lokale instellingen en culturele partners in de regio.

Taken:
Een dag als projectleider VO ziet er gevarieerd uit. Je start bijvoorbeeld op kantoor met een teamoverleg, vervolgens heb je een onlinemeeting met een expert op het gebied van AI en tenslotte ga je op pad naar een school om het team te coachen in het ontwikkelen van een visie op cultuuronderwijs. Ook het samenwerken met culturele partners en het begeleiden van zzp’ers die voor ons werken op de scholen in de provincie is een belangrijk onderdeel van jouw baan.

Een dag als projectleider PO ziet er al net zo afwisselend uit. Je coacht een schoolbegeleider in de aanpak van onderwijsontwikkeling op een school, daarna overleg je met je team over een te organiseren bijeenkomst of je bezoekt een lokale culturele instelling om de dienstverlening aan de scholen af te stemmen. Je geeft een teamtraining over creativiteit en voert een gesprek met een leerkracht, schooldirecteur of -bestuurder.

Het takenpakket van beide projectleiders bevat onder meer:
- Het opstellen en realiseren van projectplannen, waaronder het maken van een begroting en een planning
- Het leiden van projecten en daarmee aansturen en coördineren van in- en externe betrokkenen,
- Het organiseren van inspiratie- en netwerkbijeenkomsten
- Het geven en ontwikkelen van trainingen in samenwerking met partners
- Adviseren, coachen en begeleiden van scholen en schoolbegeleiders bij de verankering van cultuureducatie binnen het onderwijs.

Je bent onderdeel van het A&E-team, dat bestaat uit zeven projectleiders en twee medewerkers planning en organisatie. Daarnaast werk je samen in jouw regioteam met een programmeur en een kunst- en cultuurbemiddelaar. Als projectleider ben je budgetverantwoordelijk en rapporteer je aan een leidinggevende.

Wat vragen wij?
 Ruime kennis van en ervaring met plan- en projectmatig werken
 Kennis van en/of ervaring met cultuureducatie en/of het onderwijs
 Zelfstandig en besluitvaardig, tegelijkertijd ook een teamspeler
 Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
 Goede samenwerker en netwerker, in staat om actief verschillende netwerken (zoals met scholen, culturele instellingen) op te zetten en te onderhouden
 Beschikken over coach- en adviesvaardigheden
 In staat om relevante ontwikkelingen op het terrein van de kunst- en cultuureducatie en het onderwijs te signaleren en te vertalen naar projecten voor het VO of het PO
 HBO werk- en denkniveau
 In bezit van rijbewijs en auto
 Bij voorkeur woonachtig in de provincie Utrecht

Wat bieden wij?
 Een functie in een leuke organisatie met korte lijnen, waar mensen werken met passie voor cultuureducatie in het onderwijs
 Een jaarcontract voor 24 - 32 uur per week (0,6fte - 0,8 fte) vanaf 1 januari 2025
 Je wordt ingeschaald in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie
Voor meer informatie kun je contact op nemen met Hilde van Tol via hilde.van.tol@kunstcentraal.nl of 030 – 808 1671.

Interesse?
Wil je voordat je solliciteert ons eerst leren kennen? Onze deur staat open voor een eerste informele kennismaking met onze organisatie en de projectleidersfuncties op woensdag 6 november tussen 16.30 en 17.30 uur. Je bent van harte welkom! Laat vooraf per mail even weten of je langs wilt komen: ellen.van.dijk@kunstcentraal.nl

Stuur je CV en motivatie(brief) uiterlijk zondag 10 november per mail naar ellen.van.dijk@kunstcentraal.nl t.a.v. Ellen van Dijk. Geef in je reactie aan of je solliciteert naar de functie projectleider PO of projectleider VO. Gesprekken vinden plaats op 19 en 20 november. Het tweede gesprek vindt plaats op 25 november.

Kunst Centraal onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Wij willen in onze organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. We nodigen iedereen uit om te solliciteren om de diversiteit binnen ons team te versterken. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerelateerde Vacatures