Na Groningen zullen meerdere MBO-scholen het lespakket van Face2Face gaan aanbieden. Interactiviteit is daarbij het sleutelwoord. Een storytelling game en een forum gaan de ‘vage’ begrippen tot leven brengen, door het verhaal van het meisje Bilan te vertellen. Het verhaal van Bilan maakt spelenderwijs duidelijk hoe groot de problemen in conflictgebieden soms zijn. Leerlingen kunnen door het spelen van het spel, maar ook door het uitvoeren van opdrachten, actief bepalen welke keuzes de Somalische in haar situatie kan maken. Ze leven zich in in haar situatie.
Sinds mei van dit jaar wordt met jongerenorganisaties in Somalië en Congo ook al gewerkt aan dit project. Zij gaan via een videoforum actief informatie uitwisselen met de Nederlandse leerlingen, waarbij van elkaar leren centraal staat. Jongeren in deze Afrikaanse landen zijn zeer bewust bezig hun omstandigheden te verbeteren, waarbij de omgeving waarin ze leven een belangrijke rol speelt.
Internet en video zijn echter eerder regel dan uitzondering in deze landen, terwijl ze een sterk communicatiemiddel kunnen vormen met de andere kant van de wereld. Dat is waarom vanuit het project wordt gezorgd dat de jongerenorganisaties de mogelijkheden hebben te communiceren met jongeren in Nederland. Twee medewerkers van CARE Nederland bevinden zich tot 21 november in Kasongo (Congo) om daar te zorgen dat de tien betrokken jongeren optimaal zijn voorbereid op de start van de lessen in januari. Zowel technisch als op het gebied van mensen-en vrouwenrechten worden verschillende trainingen gegeven. Een Youth Officer neemt vervolgens het stokje over. Hij zorgt dat er meer jongeren bij het project worden betrokken en is de communicatielink met Nederland.
Wil je meer weten of wil je de medewerkers volgen op hun reis? Alles over het project staat op de website www.f-2-f.eu . Via Twitter kun je meekijken op CAREF2F en het reisverslag staat op wimdekker.waarbenjij.nu. Op de website van CARE Nederland zijn alle links apart opgenomen (http://www.carenederland.org/pages/Face2Face_DRC_reisverslag)
Face2Face is een CARE Nederland-project, dat is gefinancierd door de Europese Unie, NCDO, PSO en private donoren van CARE Nederland. Het is tot stand gekomen in samenwerking tussen CARE en UPACT. Bij de ontwikkeling van game en website waren ook Roquefort, de Total Internet Group en de scriptwriter Anna Maria Versloot intensief betrokken.