Interview

Restaurant Rotonde: ‘Van groenteresten maken we saus én brandstof’

Met hun duurzame menu haalden ze al een 'groene' Michelinster binnen.
Column

'Ik ruik angstzweet bij bedrijven die duurzaamheid moeten bewijzen'

Waarom grote bedrijven opeens naarstig op zoek zijn naar duurzaamheidsexperts.
Opinie

Het dilemma van Indiase vissers in IDFA-film: rijk en vervuilend, of arm en duurzaam?

Win kaarten voor Against the Tide!

Chef-kok Lelani Lewis vertelt het Caribische koloniale verhaal

'De Caribische keuken is heerlijk, maar ook tragisch.'
Essay

Kap met duurzaamheid, wees rechtvaardig

'Duurzaamheid is een groene fopspeen.'

Een airco thuis? Beter koel bouwen

Koelapparaten spuwen warmte uit die in straten en gebouwen wordt opgenomen.
Interview

Boerin Anne van Leeuwen (34): 'Stikstof hoeft geen probleem te zijn'

Zij gelooft niet in 'de boeren versus de overheid'.
Interview

Waarom Yasmina Khababi (27) al duizend gratis maaltijden uitdeelde

'Gezond eten wordt moeilijk en duur gemaakt.'

Vlees duurder maken? Dat kan averechts werken

Gedragswetenschappers waarschuwen voor onverwachte gevolgen.
Een close-up van een katoenplant, met andere katoenplanten op de achtergrond onder een strakblauwe lucht.

Katoen 'dorstig'? Dat is een leugen van de mode-industrie

Modegiganten spinnen garen bij onjuiste claims.

Je vegaburger duurzamer dan kipfilet? Niet altijd

Waarom de ene vleesvervanger veel duurzamer is dan de andere.

Hoe 'het recht om uit te stoten' een miljardenhandel werd

De handel in emissierechten blijkt een winstgevende business voor grote bedrijven.

Deze student laat zien dat duurzaam eten niet moeilijk hoeft te zijn

Met haar bedrijf Prepit wil Janna Bongers zoveel mogelijk mensen duurzaam laten eten.

Zijn Kleine Zeemeermin leeft in een oceaan vol plastic

Kinderboekenschrijver Jesper Tornbjerg gebruikt magie om wereldproblemen aan te kaarten.

Deze ontwerpers wekken energie op met kleding

De energietransitie kan wel wat kunst gebruiken, en onze textiel wel wat technologie.

'Juist nieuwe Nederlanders kunnen voedsel­vraagstukken oplossen'

Voormalig sterrenchef Dalila Sayd wil een duurzamer én socialer voedsellandschap.

'Wij leren kinderen groen én inclusief ondernemen'

Fawaka-oprichter Thiëmo Heilbron is een graag geziene gast bij duurzaamheidsorganisaties.

Overleeft duurzame mode de coronacrisis?

De kledingindustrie krijgt flinke klappen.

'Eco-elite? Ik wil dat iedereen verdient aan schone energie'

Josee van Linschoten werkt met buurtbewoners aan de verduurzaming van de buurt.

Deze apps helpen je groener te leven

"Als ik dit volhoud, stoot ik straks 146 kilo per jaar minder CO2 uit."