Interview

Restaurant Vegane Glorie: ‘Krakers leerden ons zo min mogelijk te verspillen’

Rob Wakelkamp en Juul de Zwart koken veganistisch, biologisch en met zo min mogelijk ‘waste’.
Essay

Vegans, ken je privilege!

'Het is makkelijk praten met een stabiele economie en toegang tot vleesvervangers.'

'Als mijn autistische dochter mag zijn zoals ze is, moet ik mezelf dat ook toestaan'

Prijswinnende bakker Marieke Wyns kaart op Instagram ook validisme aan.

'Ik was bang dat mijn eten een slap aftreksel zou zijn van dat van mijn moeder'

Shawkat laat je kennismaken met de Iraakse keuken.

Chef-kok Lelani Lewis vertelt het Caribische koloniale verhaal

'De Caribische keuken is heerlijk, maar ook tragisch.'

Met zijn stoofschotel waan je je op Curaçao

Kookboekenschrijver Jurino Ignacio leerde koken van zijn oma.

'Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?'

Radio-dj One’sy Muller bedenkt gezondere varianten van Surinaamse gerechten.

Met Pesach sluit zij haar kookstudio: 'Dan loop ik maar inkomsten mis'

Esther Erwteman combineert haar joodse roots met de smaken van de groentekeuken.

'We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk'

Of je nu vegan, halal of koosjer eet, bij Nancy Reijnhout kun je je hart ophalen.

'Sommige vaste klanten hebben niet door dat ik veganistisch eten maak'

'Ik hoop dat mensen proeven dat het minstens zo lekker is als de dierlijke variant.'

Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Kamwoj Man vond het Chinese restaurant van haar ouders opnieuw uit.

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Fotograaf Jason Tjon Affo doet het.

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete aardappel is.’

Deze 'rebelse' quiche is een vegan verrassing

Varkensboer, milieuactivist: bij Loes Kolsters schuift iedereen aan.

Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

'Tijdens het koken deel je verhalen die je anders niet zou delen.'
Essay

Een beetje levensgenieter is geen veganist, of wel?

Lukt het hobbykok Joyce Brekelmans om een plantaardige(re) leefstijl te volgen?

Haar roots ontdekken was voor Dalila Sayd letterlijk een eitje

Nu deelt ze haar eenvoudige eierrecept ook met anderen.
Interview

Dorothy Porker: ‘Guilty pleasures? Dit is gewoon lekker eten’

Ze heeft een missie: eten leuk maken én houden.

Zangeres Rajae El Mouhandiz: ‘Met deze tajine eer ik mijn voorouders’

Tijdens het koken leerde ze over haar familiegeschiedenis.
Interview

Sterrenchef Soenil Bahadoer: 'In pom zitten alle Surinaamse culturen'

Het verhaal én het recept van deze beroemde ovenschotel.