Vlees duurder maken? Dat kan averechts werken

Gedragswetenschappers waarschuwen voor onverwachte gevolgen.

Heftig, die slachtbeelden. Maar eten we er minder vlees door?

Zelfs als slachterijen van glas waren, zouden er waarschijnlijk nog vleeseters zijn.
Column

Hoe misselijk moet de bio-industrie ons nog maken?

Voor blijvende verandering in de vervuilende bio-industrie is kennis en inzicht nodig.
Opinie

'Waar blijven de plantaardige dieetadviezen?'

Een plantaardig dieet kan beschermen tegen ziekten als corona, schrijft Armanda Govers.
Achtergrond

Kip, het meest geëxporteerde stukje vlees

Nederland is de grootste dierenhandelaar ter wereld.
Opinie

'De druk om een goede vegan te zijn maakte me ongelukkig'

Je kunt veganisme op twee manieren doen: goed of fout, schrijft Jessamine Slingerland.
Opinie

Zo zet je verkrampte vleeseters eindelijk eens aan het denken

Handige weerwoorden om te gebruiken in een discussie met verstokte, driftige vleeseters.
Opinie

Kip is geen 'schuldvrije' optie

Armanda Govers ziet een extra reden om de Week Zonder Vlees te steunen.

Vleesongemak

Praten over onze eetgewoontes is misschien ongemakkelijk, maar wel noodzakelijk.
Interview

'Steak bestellen is niet hip meer'

OneWorld spreekt moeder en dochter die elkaar inspireren tot een duurzamer leven.
Achtergrond

Alles biologisch en organisch kopen? Het groeit me niet op de rug!

Is een plantaardig dieet echt het beste dieet?
Photo by Hưng Nguyễn Việt on Unsplash
Achtergrond

Dweilen met de kraan open?

Waarom moeten we eigenlijk zuinig met water doen?
Achtergrond

Waarom blijft onze regering heulen met de vleeslobby?

Vlees bekritiseren en een biefstuk naar binnen werken op een BBQ? Ministers kunnen dat.
Achtergrond

Vegan activisme in de Balkan

Over vegan activisme in Bosnië-Herzegovina, waar nog steeds een groot taboe op rust.
Achtergrond

Waarom mogen we nog geen kweekvlees uitproberen?

Kweekchorizo is er al in Nederland. Maar niemand mag het proeven. Waarom niet?

Groeit kipfilet aan een boom?

Hoe vervreemd zijn wij van het vlees dat we eten?

Help! Er zit adrenaline in mijn biefstuk!

Hebben dierlijke stresshormonen effect op mensen die vlees eten?
Interview

'Gepaneerde dode diertjes lijken minder erg'

Gisteren is de Nationale Week Zonder Vlees begonnen: straatinterviews.

Onze honger naar vlees en soja put Latijns-Amerikaanse grond uit

De wereld wil steeds meer vlees en soja uit Latijns-Amerika. Dat put de grond zienderogen uit en moet stoppen, zeggen de landen daar nu. Landen moeten vastleggen hoe ze tegen 2030 landdegradatie stoppen. Twee derde van Latijns-Amerikaanse landen legt momenteel doelstelling vast. Van 2 miljard hectare gedegradeerd land wereldwijd bevindt zich 14 procent in Latijns-Amerika. […]

Nepalese strijders tegen vleesconsumptie en dierenoffers

De meeste Nepalezen zijn te arm om veel vlees te kunnen eten, maar geven hun geld wel uit aan dierenoffers. Activist Bikesh Shrestha wil dat veranderen. “Onze goden hebben nooit om deze offers gevraagd.” Het is een warm en stoffig in Kathmandu, een maand voor het begin van de moesson. Bikesh Shrestha en vier collega-activisten […]