Chef-kok Lelani Lewis vertelt het Caribische koloniale verhaal

'De Caribische keuken is heerlijk, maar ook tragisch.'

Zij delen gratis maaltijden uit tijdens Keti Koti

Vorig jaar deelden Ayra en Ira Kip maar liefst elfduizend maaltijden uit.
Achtergrond

Zes dingen die je moet weten over honger

In 2030 mag niemand meer honger lijden. Hoe groot is die uitdaging?
Achtergrond

Onverwachte bondgenoten in de strijd tegen voedselverspilling

Influencers mengen zich steeds vaker in de strijd.

Van zeewierburger tot composttoilet: festivals steeds milieubewuster

Voedsel- en watergebruik op muziekfestivals laat een flinke CO2-voetafdruk achter.
Achtergrond

Een 3D-printer op je aanrecht

Kan een 3D-printer ons verspillingspatroon doorbreken?

Vleesongemak

Praten over onze eetgewoontes is misschien ongemakkelijk, maar wel noodzakelijk.
Video

Rijk armenvoedsel

Waar en onder welke omstandigheden worden onze spullen gemaakt? Deze keer: quinoa.
Achtergrond

Alles biologisch en organisch kopen? Het groeit me niet op de rug!

Is een plantaardig dieet echt het beste dieet?
Achtergrond

Steek je handen uit de mouwen

We vroegen onze lezers hoe zij in het dagelijks leven ‘duurzaam doen’.

Voedsel verbindt de buurt

Buurtbuik gebruikt onverkocht eten van supermarkten en cateraars voor voedselpakketten.
Achtergrond

Waarom mogen we nog geen kweekvlees uitproberen?

Kweekchorizo is er al in Nederland. Maar niemand mag het proeven. Waarom niet?

Worden onze planten steeds minder voedzaam?

De kwaliteit van ons voedsel neemt af door de toename van CO2-uitstoot.

Ons grootste pensioenfonds betrokken bij kap regenwoud

ABP investeert in omstreden palmolieplantage in Papua Ruim 27.000 hectare tropisch regenwoud ging tegen de vlakte voor één palmolieplantage in Indonesisch Papua. Dat tonen satellietbeelden die de Amerikaanse organisatie Mighty Earth liet maken. Een kaalslag die mede tot stand kwam met Nederlands pensioengeld. Linus Batia Omba (29) laat zich niet snel bang maken, maar deze […]

Brood mag je niet weggooien

En pistaches al helemaal niet Waarom zou je eten weggooien? Leven in het Midden-Oosten heeft dit voor Judit Neurink geheel onverklaarbaar gemaakt. Het lijkt een tegenstelling: in het land waar gastvrijheid zo belangrijk is dat de tafel altijd overbeladen is, is het een zonde om brood weg te gooien. Brood hoort bij elke maaltijd en […]