Door haar is de Hema-appeltaart nu vegan (en niemand die het wist)

ProVeg-directeur Veerle Vrindts helpt mensen meer plantaardig te eten.

Zij verduurzaamt de cacaoplantage van verre familie

'Ik wil niet de westerse redder uithangen, maar samenwerken.'
Interview

‘Samen eten is mijn medicijn tegen eenzaamheid’

Zára Valentine de Graaf kookt Surinaams voor mensen die eenzaam zijn of geen geld hebben.

'Ik wil (veel) meer betalen voor mijn vlees'

Een eerlijke prijs voor vlees en goedkopere groente en fruit, daarop hoopt Jeroom Remmers.
Opinie

'Waar blijven de plantaardige dieetadviezen?'

Een plantaardig dieet kan beschermen tegen ziekten als corona, schrijft Armanda Govers.
Opinie

'Waarom vechten we tegen corona zonder de oorzaak te bespreken?'

Stoppen met dieren eten, schrijft Armanda Govers.

Miljoenen kilo's eten, geen restaurant kan ze verkopen

Wat doen we met het enorme voedseloverschot van gesloten horeca?
Opinie

‘Why are we fighting corona without discussing the cause?’

'The end of animal suffering will result in a significant reduction of human suffering.'

Wie wordt er rijker van duurdere koffie?

We zijn meer geld gaan uitgeven aan koffie. Maar of dat goed nieuws is voor de koffieboer?
Opinie

Veganisme is geen eitje, maar wiens schuld is dat?

‘Een foutje is snel gemaakt, maar dat is nog geen reden om veganisme op te geven.’

Met deze gerechten zijn gevluchte families weer even thuis

Beri Shalmashi maakt met haar stiefmoeder een Iraans gerecht dat veel voor hen betekent.
Opinie

'De druk om een goede vegan te zijn maakte me ongelukkig'

Je kunt veganisme op twee manieren doen: goed of fout, schrijft Jessamine Slingerland.

Een avondje mediteren met de cacaogoden

‘Voor de spirituele leider staat een plastic bak met daarin een liter vloeibare cacao.'

Zó hoort chocola te smaken

Wat is kwaliteitschocolade, hoe proef je dat? Channa Brunt traint haar smaakpapillen.

Cacaolanden zijn het zat: 'Er is niets duurzaam aan cacao voor een te lage prijs'

Ghana en Ivoorkust roepen de chocoladefabrikanten op het matje.

Kerstmaal van lokale ingrediënten: 'Iets feestelijks maken in de Hollandse winter?'

Een kerstmenu van uitsluitend Nederlandse ingrediënten? Het is mogelijk én lekker!

Dit feestdiner zet je zonder stress of schuldgevoel op tafel

Kookboekenschrijver Joke Boon stelde een stressvrij, duurzaam menu voor je samen.

'Duurzame' thee uit Brabant drinken we vooral om het verhaal

Thee uit Europa is duur, maar niet per se duurzamer.

Kunnen boeren nog wel leven van cacao?

Journalist Selay Marius Kouassi onderzoekt het leven van cacaoboeren in Ivoorkust.

Zes tips voor wie eerlijke groenten wil (zonder al te veel moeite)

Stap 1: vermijd de supermarkt.