Interview

Restaurant Vegane Glorie: ‘Krakers leerden ons zo min mogelijk te verspillen’

Rob Wakelkamp en Juul de Zwart koken veganistisch, biologisch en met zo min mogelijk ‘waste’.
Interview

Tim Hofman: ‘Ik draag het label ‘deugneus’ met trots’

In zijn nieuwe boek droomt hij van een wereld met minder angst.
Interview

Choreograaf Ana Pi: ‘Wat we nu ‘urban’ noemen, was ooit heilig’

Met haar ‘Afro-diasporische’ dans overbrugt zij tijd en ruimte.
Interview

Acteur Clayton Nascimento: ‘Ik vertel Braziliës geschie­denis door Zwarte ogen’

Zijn voorstelling ‘Macacos’ is te zien op het Holland Festival.
Interview

Terug in Somalië werd Ayaan Abukar gecon­fronteerd met haar westerse privileges

‘Somalische vrouwen waren altijd de voorvechters van hun eigen rechten.’
Interview

‘Haal koloniale standbeelden niet weg, onthoofd ze’

De tegendraadse universitaire docent Sibo Rugwiza Kanobana schreef het boek Witte Orde.
Interview

Ontwerper Keffiyeh Day-collectie: ‘Iedereen weet waar dit patroon voor staat’

Aziz Bekkaoui kent ‘geen beter voorbeeld van onderdrukking dan de Palestijnse zaak’.
Interview

‘Ik mocht in de klas geen presentatie houden over Gaza’

Veel Nederlands-Palestijnse scholieren voelen zich niet gehoord.
Interview

Aziatisch, Caribisch en vegan komen bij TerraZen ‘heel natuurlijk’ samen

Izaba en Tomomi Rodgers lieten hun Japanse en Caribische wortels in de keuken samenkomen.
Interview

‘Activisten zijn tegen­woordig veel zorg­zamer voor elkaar’

Activistisch icoon Joke Kaviaar (60) staat al vier decennia op de barricaden.
Interview

Singer-songwriter Naaz: ‘Ik mocht niet te Midden-Oosters zijn, als ik een groot publiek wilde’

Zangeres Naaz voelt zich als onafhankelijke artiest eindelijk vrij.
Interview

Schrijver Rafia Zakaria: ‘Witte feministen negeren bruine en zwarte vrouwen’

‘Vóór de ‘eerste feministische golf’ in Europa gingen Indiase vrouwen al de straat op.’
Interview

Quinty Misiedjan: ‘Wat als ik geen komedie maak, maar me uitspreek?’

In haar werk wil het mediatalent het luchtige met het zware combineren.
Interview

Shay Kreuger: ‘Je hoeft niet queer of vrouw te zijn om voor ons op te komen’

Vanaf 15 maart hoor je de radio-dj elke week op de nieuwe zender Blend.
Interview

Allergisch of veganist? Bij bakkerij Klein Geluk heb je te véél keus

‘Een kind met glutenallergie is hier níet lastig of een uitzondering.’
Interview

WIDM-kandidaat Babs: ‘Vrouwelijke producers worden vaak niet serieus genomen’

‘Bij de auditie voor het conservatorium werd gevraagd of ik mijn muziek echt zelf had gemaakt.’
Interview

Kok Titi Waber: ‘Elk Indonesisch huis heeft een eigen variatie op een gerecht’

‘Het Indische eten hier is aangepast aan de Nederlandse smaak.’
Interview

Regisseur Radstake: ‘Nederlandse media romantiseerden oorlog in Indonesië’

Dat blijkt uit zijn documentaire ‘Indië Verloren: Selling a Colonial War’.
Interview

Zangeres en actrice Sarah Janneh verstopt zich niet meer

‘Ik wil dat de jonge generatie voelt: ik ben er, ik mag er zijn.’
Interview

Hoogleraar Joyeeta Gupta: ‘Ik wil een klimaat­recht­vaardige grondwet voor de wereld’

‘Er zou een ministerie voor de Toekomst moeten zijn.’