Honing, het nieuwe goud van Suriname

Is honing de volgende lucratieve bron van inkomsten voor Suriname?
Achtergrond

Zes dingen die je moet weten over honger

In 2030 mag niemand meer honger lijden. Hoe groot is die uitdaging?
Achtergrond

Zo kweek je je eigen kerstdiner

De ingrediënten voor je feestdiner kweek je gewoon op je eigen vensterbank.

Nu krijgt ook de Europese consument gif van Braziliaanse producten binnen

Braziliaanse pesticiden brengen de gezondheid van Europeanen in gevaar.
Interview

Moet een feminist ook vegan zijn?

Volgens Noor Blokhuis (28) kan het één niet zonder het ander.
Achtergrond

We hebben straks misschien geen thee meer (en nog vijf andere producten)

Van bier tot chocolade: al dit lekkers moeten we straks missen als we niet snel ingrijpen.
Column

Fuck de dieetcultuur

Columnist Marloes Leezer herstelt van een eetstoornis: ‘Voor dun zijn had ik alles over’.
Podcast

Podcast: ‘Zonder deze maaltijden had ik me nooit trots gevoeld’

Tv-kok Nadia Zerouali over tradities en feminisme achter het aanrecht.

Waarom krijgen boeren geen eerlijke prijs?

Volgens boeren ligt het aan internationale handelsverdragen. Maar is dat het enige?

Een bakkie zuivere koffie graag

Hoe lang kunnen we nog met een gerust hart koffie drinken?
Interview

‘Ooit, nog niet zo lang geleden, aten we dieren’

Gaan we een toekomst van veganisme tegemoet?
Opinie

Zo zet je verkrampte vleeseters eindelijk eens aan het denken

Handige weerwoorden om te gebruiken in een discussie met verstokte, driftige vleeseters.
Video

Zo makkelijk is het om zelf vleesvervangers te maken

En het is nog goedkoper en gezonder ook.
Achtergrond

Onverwachte bondgenoten in de strijd tegen voedselverspilling

Influencers mengen zich steeds vaker in de strijd.
Achtergrond

Het doorgeslagen dieet op de 'Gezonde School'

Heeft alle aandacht voor gezonde voeding misschien een onbedoeld bijeffect?
Opinie

‘Ik eet geen vlees, maar slurp kaas naar binnen als zuurstof’

Veganisme is best een uitdaging als je hobby's kaas en schoenen zijn.
Video

Zo wordt je favoriete suikerbom gemaakt

In The Making Of: Snoep leer je in drie minuten waar snoep vandaan komt.

De gewone ondernemer wil ook vergroenen

Deze familiebedrijven maakten op eigen kracht een duurzaamheidsslag.
Video

Vet gezond

Hoe blij moeten we zijn met de avocadogekte? Je ziet het in: The Making Of Avocado.

Stoer met soja

Mannen kunnen nog steeds geen groentespies eten zonder te worden uitgelachen.