Achtergrond

Waarom wek ik als vegetariër zoveel irritatie op bij vleeseters?

Hoe je als vegetariër het beste met vleeseters door één deur kunt.
Achtergrond

Nederlandse banken schaden mens en dier in Liberia

Nederlandse banken moeten kleur bekennen nu Liberiaans palmoliebedrijf uit RSPO stapt.
Achtergrond

Bestaat eerlijke hazelnootpasta?

De productie van hazelnoten, cacao en palmolie is alles behalve duurzaam.
Achtergrond

The making of blauwe bessen

Waar komt de blauwe bes vandaan, en hoe duurzaam is deze?
Achtergrond

Vegan activisme in de Balkan

Over vegan activisme in Bosnië-Herzegovina, waar nog steeds een groot taboe op rust.

Voedsel verbindt de buurt

Buurtbuik gebruikt onverkocht eten van supermarkten en cateraars voor voedselpakketten.

Voedsel redden bij supermarkt en restaurant

De start-up Too Good to Go wil voedselverspilling in Nederland tegengaan.
Achtergrond

Duurzaamheid? Dat is niet hip, maar noodzakelijk

Een duurzame leefstijl is veel meer dan onbespoten appels en ecologisch afwasmiddel.
Achtergrond

Wie is er bang voor kweekvlees?

De mythes rond kweekvlees ontkracht.
Achtergrond

Moet duurzaam duur zijn?

OneWorld sprak mensen die weinig geld hebben maar toch duurzaam willen leven.
Achtergrond

Waarom mogen we nog geen kweekvlees uitproberen?

Kweekchorizo is er al in Nederland. Maar niemand mag het proeven. Waarom niet?

Worden onze planten steeds minder voedzaam?

De kwaliteit van ons voedsel neemt af door de toename van CO2-uitstoot.

'Vegan zijn is soms een struggle'

In de 3DOC 'Boter, kaas, noch eieren' zie je de twijfels van vegan Milouska Meulens.

Gooi die gerimpelde paprika niet weg!

Is je tomaat maar 30 cent waard en dus makkelijk weg te gooien? Volgens Job en Jaap niet.

Help! Er zit adrenaline in mijn biefstuk!

Hebben dierlijke stresshormonen effect op mensen die vlees eten?

Onze honger naar vlees en soja put Latijns-Amerikaanse grond uit

De wereld wil steeds meer vlees en soja uit Latijns-Amerika. Dat put de grond zienderogen uit en moet stoppen, zeggen de landen daar nu. Landen moeten vastleggen hoe ze tegen 2030 landdegradatie stoppen. Twee derde van Latijns-Amerikaanse landen legt momenteel doelstelling vast. Van 2 miljard hectare gedegradeerd land wereldwijd bevindt zich 14 procent in Latijns-Amerika. […]

‘De kooikip heeft geen enkele mogelijkheid om kip te zijn’

Dierenbeschermingsorganisatie start campagne voor verbod op kippenkooien Kooien voor legkippen zorgen voor veel dierenleed. Daarom zijn zulke kooien in Duitsland vanaf 2025 verboden. Dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) vindt dat Nederland niet kan achterblijven en roept de Tweede Kamer op de kooien te verbieden. In totaal zijn er zo’n 28 miljoen leghennen in Nederland. […]

Vrije-uitloopkippen traceerbaar dankzij enkelband en blockchain

Volgens het bedrijf is de technologie ook bruikbaar om andere vleessoorten te traceren

Brood mag je niet weggooien

En pistaches al helemaal niet Waarom zou je eten weggooien? Leven in het Midden-Oosten heeft dit voor Judit Neurink geheel onverklaarbaar gemaakt. Het lijkt een tegenstelling: in het land waar gastvrijheid zo belangrijk is dat de tafel altijd overbeladen is, is het een zonde om brood weg te gooien. Brood hoort bij elke maaltijd en […]

Insecten eten 100x duurzamer dan koe

Insecten worden gezien als een nieuw duurzaam alternatief voor vlees, maar hoe duurzaam zijn ze nu eigenlijk? En hoe worden ze gekweekt? OneWorld spreekt met levensmiddeltechnoloog Evelien Donkers. Momenteel werkt zij vanuit Nederland voor het Franse insectenbedrijf Jimini’s. Wereldwijd eten al zo’n twee miljard mensen insecten. Waarom loopt Europa zo achter? “Dat is echt iets cultureels. In […]