Het HBS staat nog altijd bekend als een gedegen opleiding waar je wat aan had. Geen pretpakketten maar drie vreemde talen en vier exacte vakken. Leraren aan de HBS genoten aanzien en onder afgestudeerden bevinden zich veel Nobelprijswinnaars.
Is het inderdaad zo jammer dat de HBS verdween? Is er in de geschiedenis van de HBS een recept te vinden voor de problemen van ons huidige middelbare onderwijs? Is er een oplossing voor leraren met burn-outklachten en een alternatief voor de zesjes-cultuur? Of past het huidige VWO-onderwijs beter bij deze tijd en maatschappij?
We spreken over de HBS en de toekomst van het onderwijs met Henk Steenhuis en Roelof Bouwman, auteurs van het onlangs verschenen boek Wij van de HBS. Terug naar de beste school van Nederland, HBS’er Hedy d’Ancona, onderwijskenners Paul Schnabel, die de onderwijscommissie 2032 leidde en Leo Prick, neerlandicus, psycholoog en voormalig columnist bij NRC Handelsblad. Gespreksleiding: radiojournalist Frederique de Jong. Halverwege de avond zal cabaretier Ivo de Wijs zal een nostalgisch hbs-gedicht ten gehore brengen.
Het boek Wij van de hbs verschijnt in september en wordt deze avond te koop aangeboden door boekhandel Athenaeum.
Toegang: EU 11,-
CJP/studenten/ Stadspas/65+: EU 10,-