Eet mee tegen honger

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Werkend Nederland gaat op maandag 17 oktober de strijd aan tegen honger in Afrika. Op de eerste werkdag na Wereldvoedseldag – op 16 oktober – organiseren drie grote bedrijfscateraars samen met tientallen bedrijven de actie ‘Eten tegen honger’. Op maandag 17 oktober luncht het Nederlandse bedrijfsleven tegen de honger in Afrika. Dat doen zij door…

Werkend Nederland gaat op maandag 17 oktober de strijd aan tegen honger in Afrika. Op de eerste werkdag na Wereldvoedseldag – op 16 oktober – organiseren drie grote bedrijfscateraars samen met tientallen bedrijven de actie ‘Eten tegen honger’.

Op maandag 17 oktober luncht het Nederlandse bedrijfsleven tegen de honger in Afrika. Dat doen zij door in een van de deelnemende bedrijfsrestaurants 50 cent extra te betalen voor hun lunch. Cateraars Albron, Eurest en Vitram Catering doen mee aan de actie. Zij zijn samen goed voor circa één miljoen lunches per dag.  Daarnaast doen ook tientallen grote bedrijven met een eigen bedrijfsrestaurant mee, waaronder Friesland Bank, Independer en Royaan.  Wie niet luncht  in een van de deelnemende restaurants, kan toch meedoen door ‘ETEN’ te sms’en naar 4411 (eenmalig 55 cent). De opbrengst gaat naar The Hunger Project in Benin en wordt vermenigvuldigd door Wilde Ganzen.

Het is voor het eerst dat deze drie grote cateraars gezamenlijk de Wereldvoedseldag ondersteunen. “Eten is onze core business”, zegt Joop Stutterheim, Manager Marketing & Merchandise Management van Eurest. “In het kader van de Wereldvoedseldag wilden we dan ook eens aandacht vragen voor de hongerproblematiek in de wereld. En hoe kunnen we dat beter doen dan door samen te koken tegen de honger?” Teun Verheij, directeur van Albron beaamt dit: “Deze actie past perfect binnen ons beleid om iets terug te doen voor de wereld en door de handen ineen te slaan kunnen we veel meer bereiken.”

Het was voor de cateraars geen moeilijke beslissing om zich in te zetten voor The Hunger Project, aldus Carla van Lingen, directeur van Vitam-Sorbon: “Het mooie van het werk van The Hunger Project is dat ze mensen actief helpen om een beter bestaan op te bouwen. Ze zorgen ervoor dat mensen uiteindelijk hun eigen boontjes kunnen doppen, een heel constructieve opzet waar wij ons zeker in kunnen vinden.”

Het The Hunger Project Benin wordt gesteund door een groep Nederlandse investeerders, die zich hebben verenigd in de Katakle Investeerdersgroep. Zij werken met inwoners van het platteland aan minder honger en meer ondernemerschap. Dat doen ze door het bouwen van dienstencentra, waar mensen terecht kunnen voor training in betere landbouwtechnieken, alfabetisering, microkrediet, eerstelijns medische zorg en ondernemerschap.

 

 


Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons