In 2019 opende ze Life’s a Peach, de eerste focacceria van Nederland en nog altijd de enige volledig plantaardige. “Daar heb ik in het begin heel bewust niet mee geadverteerd. Ik wil dat plantaardig eten ‘normaal’ wordt, en mensen laten proeven dat het minstens zo lekker is als de dierlijke variant. Bepaalde klanten hebben nog altijd geen idee dat mijn eten plantaardig is, maar ze komen wel steeds terug”, lacht ze.
“Ik maak nu genoeg eten om open te blijven en niet meer dan dat
Meer winters dan deze kruidige pompoentaart wordt het niet. Combineer met een kop thee of warme chocolademelk.
Ingrediënten (voor 12 stukken)
Voor de pompoencake:
250 g bloem
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
½ tl zout
2 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
100 g lichte basterdsuiker
50 g kristalsuiker
350 g pompoenpuree
60 ml zonnebloemolie of kokosolie
1 el appelciderazijn
1 tl vanille-extract
Voor de botercrème:
100 g plantaardige boter
300 g poedersuiker
100 g vegan roomkaas of zijden tofu
Voor het decoreren:
een hand walnoten, grof gehakt
Benodigdheden:
2 ronde taartvormen, 24 cm doorsnede (ingevet)
keukenmachine of handmixer
spatel
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Zeef alle droge ingrediënten voor de pompoencake boven een grote kom en meng goed.
– Voeg dan de natte ingrediënten voor de pompoencake toe. Roer rustig door.
– Verdeel het beslag over de taartvormen.
– Bak 30 minuten af in het midden van de oven. Is je oven te klein, verdeel de cakes dan over twee rekken.
– Test of de cakes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Kleeft er nat beslag aan? Laat de cakes dan 5 minuten langer in de oven staan en controleer daarna weer.
– Haal de cakes uit de oven wanneer ze gaar zijn en laat helemaal (!) afkoelen.
– Doe alle ingrediënten voor het glazuur in de keukenmachine, of in een kom als je een handmixer gebruikt. Meng tot een glad geheel.
– Smeer de helft van de botercrème tussen de cakelagen en de andere helft over de bovenkant van de taart.
– Decoreer de taart met de gehakte walnoten.
Verder lezen?
Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?
Word abonnee
- Digitaal + magazine — € 8,00 / maand
- Alleen digitaal — € 6,00 / maand