Duurzaam en eerlijk voedsel heeft de toekomst. Dat is niet alleen te zien aan het groeiend aantal duurzame en eerlijke producten in de supermarkt, maar blijkt ook uit de talloze aanstormende jongereninitiatieven die zich hiervoor inzetten. Our Common Food geeft jongeren de kans om samen met professionals bij te dragen aan een toekomst voor duurzaam voedsel. Op 23 maart komen jongeren, wetenschappers en ondernemers bijeen voor de Kick Off van het platform Our Common Food.
In het platform werken de deelnemers met elkaar samen in multidisciplinaire teams aan innovatieve acties en oplossingen voor diverse voedselthema’s. Zo kan een team bestaand uit bijvoorbeeld een student journalistiek, een voedingswetenschapper en een supermarkt-manager zich richten op het thema ‘eerlijke prijzen’. Andere inspirerende thema’s zijn Globesity, Flexitariërs en Land Grabbing. Elk team stelt een plan op waarmee oplossingen voor de voedselproblematiek een stapje dichterbij komen. De gezamenlijke oogst wordt gepresenteerd aan Nederland voorafgaand aan Wereldvoedseldag 2012. De Kick Off staat onder leiding van Linda Vermaat en wordt mede mogelijk gemaakt door vele supporters waaronder ASN bank en EkoPlaza. Dit project wordt gefinancierd door het GROW-fonds van OXFAM Novib. Heb jij sterke ideeën over de toekomst van ‘ons voedsel’? Kom ook. Kijk op www.ourcommonfood.nl en meld je aan voor de Kick Off.
23 maart 2012, 13.30 – 18.00 uur. Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Kijk voor meer informatie op www.ourcommonfood.nl.