Artikelen van Ariena dos Reis Chantre

Interview

‘Jongeren omarmen mijn vegan versies van Afro-Surinaamse gerechten’

Diana Gambier (61) opende het veganistische Afro-Surinaamse restaurant The Old Soul in Amsterdam.
Interview

Wintipriesteres Marian Markelo: ‘Jonge mensen hebben mij omarmd’

Nederlands bekendste Wintipriesteres gelooft dat Winti kan helpen bij het helen van het slavernijverleden.
Interview

Eerste Sudanese restaurant in Nederland: ‘In Sudan eet niemand alleen’

De Sudanese Abdel Adam (48) en zijn vrouw Ranya (42) zagen dat Nederland open staat voor nieuwe keukens.
Interview

Nicole Terborg doorbreekt taboe met haar bekroonde podcast over ‘kweekjes’

Zij won met ‘Kweekje, mi kwekipikin’ een prestigieuze prijs.
Essay

‘Psychiaters, waarom durven jullie niet over seks te praten?’

Door antipsychotica heeft Aefke ten Hagen minder zin in seks, maar hulpverleners praten daar niet graag over.

Eten, wonen, scholing: kan alles gratis?

'Als basisvoorzieningen geregeld zijn, krijgen we meer ruimte om collectieve problemen op te lossen.'
Interview

Restaurant Rotonde: ‘Van groenteresten maken we saus én brandstof’

Met hun duurzame menu haalden ze al een 'groene' Michelinster binnen.
Interview

Haar ‘badass’ wande­lingen ver­tellen de ver­halen van Amster­damse buiten­beentjes

Elyzabeth Gorman wil het ‘narratief’ van de stad veranderen.
Interview

Chicken-’n-waffle-ijs? ‘Mijn klanten zijn obsessed’

Met ijssalon Sugarbar brengt Nekeia Boone de Afro-Amerikaanse eetcultuur naar Amsterdam.
Interview

Restaurant Vegane Glorie: ‘Krakers leerden ons zo min mogelijk te verspillen’

Rob Wakelkamp en Juul de Zwart koken veganistisch, biologisch en met zo min mogelijk ‘waste’.
Interview

Tijdschrift ‘Ashanti’ (1980-1987) was al inter­sectioneel voordat dat woord geboren was

‘Bij ons ging het over solidariteit, nu gaat het meer over identiteit.’

Waarom je vakbondsleider Tonia Stieltjes (1881-1932) moet kennen

Ze was de eerste en enige Nederlandse vrouw van kleur die vakbondsleider werd.