Artikelen van Lisa Jansen

Interview

‘De Indiase keuken is hartstikke divers, in Europa eet ook niet iedereen kaasfondue’

Paulami Joshi publiceert binnenkort haar tweede Indiase kookboek.

'Als mijn autistische dochter mag zijn zoals ze is, moet ik mezelf dat ook toestaan'

Prijswinnende bakker Marieke Wyns kaart op Instagram ook validisme aan.

'Ik was bang dat mijn eten een slap aftreksel zou zijn van dat van mijn moeder'

Shawkat laat je kennismaken met de Iraakse keuken.

Met zijn stoofschotel waan je je op Curaçao

Kookboekenschrijver Jurino Ignacio leerde koken van zijn oma.

'Waarom geen volkoren bami met groente erdoorheen?'

Radio-dj One’sy Muller bedenkt gezondere varianten van Surinaamse gerechten.

'We bezorgen zelfs eten op Tunesisch aardewerk'

Of je nu vegan, halal of koosjer eet, bij Nancy Reijnhout kun je je hart ophalen.

'Sommige vaste klanten hebben niet door dat ik veganistisch eten maak'

'Ik hoop dat mensen proeven dat het minstens zo lekker is als de dierlijke variant.'

Chinees zonder vlees (of nummers op het menu)

Kamwoj Man vond het Chinese restaurant van haar ouders opnieuw uit.

Taboes doorbreken met een broodje vegakip

Fotograaf Jason Tjon Affo doet het.

‘Tokologische’ veggierolls: groenten in een nieuw jasje

‘In mijn eerste restaurant vroegen mensen me vol verbazing wat een zoete aardappel is.’

Deze 'rebelse' quiche is een vegan verrassing

Varkensboer, milieuactivist: bij Loes Kolsters schuift iedereen aan.
Interview

Dorothy Porker: ‘Guilty pleasures? Dit is gewoon lekker eten’

Ze heeft een missie: eten leuk maken én houden.