Artikelen van Merel Remkes

Interview

Kok Titi Waber: ‘Elk Indonesisch huis heeft een eigen variatie op een gerecht’

‘Het Indische eten hier is aangepast aan de Nederlandse smaak.’

'Helende' kristallen: kinderarbeid en vervuiling voor een placebo-effect

In kristalmijnen werken naar schatting zo’n 85 duizend kinderen.

B-b-bivakmuts: hip hoofddeksel met oorlogsverleden

Eigenlijk is een balaclava natuurlijk gewoon een grote sok met gaten.
Interview

‘Over Yemayá zeiden mensen: ‘Vegan, dat is toch wit hippiegedoe?’’

Een veganistisch restaurant in Amsterdam-Zuidoost, het werkt wél!
Achtergrond

'Perzische' tapijten: van koude nomadentent naar warme hipsterhuiskamer

Van gebruiksvoorwerp naar kunstobject en weer terug.
Achtergrond

Beige babykamers: welkom in de papwereld!

Door het beige spul heel duur te maken, hebben producenten er een klasseding van gemaakt.
Interview

Hoogleraar Joyeeta Gupta: ‘Ik wil een klimaat­recht­vaardige grondwet voor de wereld’

‘Er zou een ministerie voor de Toekomst moeten zijn.’
Achtergrond

Restaurant Konijnenvoer: ‘Wij willen geen seksisme en racisme in de keuken’

De sfeer in de keuken wordt nauwgezet bewaakt.
Interview

Roel Maalderink: ‘Vaak roepen mensen maar wat, blijkt als je doorvraagt’

‘Toen Fortuyn opkwam, zijn ze mensen microfoons onder hun neus gaan duwen.’
Interview

London Loy brengt het graag luchtig: ‘Wat je net zei, vind ik niet zo chill’

De tv-chef is niet bang zich uit te spreken, maar doet dat op zijn eigen manier.
Achtergrond

Afrobeats of afrobeat? De politieke oorsprong van je favo hits

De lange geschiedenis van een muziekstroming.
Interview

‘Ik hou soms mijn mond, anders zou ik geen werk hebben’

De dilemma's van presentator Veronica van Hoogdalem.